Välfärdsguiden

 
Välfärdsguiden

Välfärdsguiden är en smart, tillgänglig och lättanvänd digital tjänst för allas möjlighet att må bra och finna sitt goda sammanhang, Här finns information om att hitta rätt i välfärdssystemet och förslag på insatser som kan ge förutsättningar för en positiv förändring i livet och närma sig egenförsörjning. 

 

För vem?

Välfärdsguiden är till för dig som vill få en bätte förståelse för välfärdssystemet eller känner att något behöver förändras i ditt liv. Välfärdsguiden är även till för dina anhöriga och personal i den offentliga sektorn. kan användas som ett vardagsverktyg av dig som privatperson och av myndighetspersonal som vill ha en översikt av vilka insatser som finns.

 

Av vilka?

De som bedriver insatserna är myndigheter, privata aktörer, civilsamhället, studieförbund och arbetsintegrerade sociala företag med flera. Det är samordningsförbunden runt om i landet som gör Värfärdsguiden.

 

Tidigare

Välfärdsguiden hette tidigare Insatskatalogen. Insatskatalogens syfte var att effektivisera och rationalisera sökandet efter insatser för dem i behov av stöd mot egenförsörjning. Dagens verktyg ger dig en bättre guidning inom välfärden, om det så handlar om lätttillgänglig information för dig i just din situation eller en aktivitet för att ta nästa steg framåt. 

 

Kontakt

Vill du veta mer eller om du har några förslag, tips, tankar eller funderingar. Hör av dig till Sunnerbo samordningsförbund!

Ann-Sofie Jönsson
010-488 00 70

ann-Sofie.jonsson@arbetsformedlingen.se

Ansvarig

Ann-Sofie Jönsson
010-488 00 70

Vid frågor kontakta mig på e-post här 

Processtid:

2023-09-14

blue divider

Välfärdsguiden är till för dig som vill få en bättre förståelse för välfärdssystemet eller känner att något behöver förändras i ditt liv. Välfärdsguiden är även till för dina anhöriga och personal i den offentliga sektorn. kan användas som ett vardagsverktyg av dig som privatperson och av myndighetspersonal som vill ha en översikt av vilka insatser som finns.

Till välfärdsguiden